12 jaar school,

4 studierichtingen,

verloren in opties,

van dromen realiteit gemaakt en van mijn hobby mijn werk.

In mijn laatste jaar (middelbare) school heb ik na vele richtingen geprobeerd te hebben als finale optie gekozen voor pc-technicus.

Ik heb een deeltijdse opleiding gedaan waarbij ik de kans heb gekregen van Alternate om bij hen aan de slag te kunnen gaan op de dienst Assemblage. Hier heb ik mij geweldig in kunnen ontwikkelen & een feeling gekregen met allerhande technologieën en de nieuwste snufjes. Gaande van de eerste Samsung NVMe SSD’s tot de launch van Intel X99 platform en onze eerste editie van GameForce, dit allemaal op de eerste rij.

Nu, gebouwde computers dienen helaas soms ook hersteld te worden. Gekoppeld met mijn drive om mensen te helpen en problemen te zien als een uitdaging, ben ik mogen beginnen op de dienst klantenservice bij ons in winkel nadat mijn schoolcarrière was afgelopen. In die functie heb ik zowel op technisch vlak maar ook op menselijk vlak super veel bijgeleerd. Je komt een enorme variatie van mensen tegen met verschillende wensen, doelen en noden. Van mede IT-ers, bedrijfsleiders tot ex-klasgenoten van vroeger.

Je leert daar ook problemen herkennen waarbij je volgens een logische redenering al heel veel mogelijkheden opzij kunt schuiven en zeer snel tot de kern van het probleem uitkomt en veel tijd wint. Na dit 2 jaar gedaan te hebben had ik het gevoel dat geen enkel defect of probleem nog moeilijk genoeg was. Ik had een plafond bereikt waar ik voorbij wou.

Ik wou meer leren, weten, oplossen en verbeteren. Ik ben ’s avonds na mijn werk begonnen met zelfstudie omtrent Microsoft producten en netwerkbeheer. Tegelijk heb ik op dat moment een interne sollicitatie gedaan voor de positie junior systeembeheerder. Na enkele tests en gesprekken, samen met andere kandidaten, heeft Alternate me opnieuw de kans gegeven te groeien en verder te ontwikkelen. Het is een kans dat ik ten volle heb gegrepen en met even veel passie en plezier uitvoer als dat ik hier ooit ben begonnen op Assemblage. Het is een nieuw boek dat tot op heden nog steeds wordt ingevuld.

Categorieën: