In 2015 was ik 17 jaar, ik studeerde informatica-wiskunde in het middelbaar en had de vorige zomervakantie in een broodjeszaak gewerkt om mijn eerste geld te verdienen. Met mijn eerste geld kocht ik mezelf een computer, een gamecomputer om League of Legends, Fifa, CSGO, … te spelen. Het smeren van broodjes was toch niet helemaal mijn ding. Dus op het einde van 2014 stopte ik daar ook mee, zo had ik meteen ook meer tijd om te gamen op mijn gamecomputer. Die computer had ik gekocht bij Alternate, dat was ook meteen mijn eerste contact met Alternate.

In mei 2015 ging ik op zoek naar een nieuwe studentenjob voor de komende zomer, dus stuurde ik spontaan een mailtje naar Alternate. Een dag later kreeg ik reeds antwoord en een uitnodiging om op gesprek te komen. Die week nog ging ik langs voor mijn sollicitatiegesprek, vol goede moed en een beetje voorbereid met mijn kennis over mijn zelf gebouwde gamecomputer. Na een vriendelijk gesprek met de manager van Alternate zeiden ze me dat ik later reactie kreeg. Enkele dagen later kreeg ik een telefoontje met de uitnodiging om het contract te bespreken en de zaterdag daarna stond ik als medewerker in de showroom. Het team waarin ik terecht kwam, dat was een team met erg veel kennis over alles wat we verkochten. Daarnaast was het ook een hechte groep medewerkers die me meteen onder de arm nam, nieuwe dingen aanleerden en me de kneepjes van het vak leerden. Vandaag kan ik trouwens gerust zeggen dat enkele van deze medewerkers ook echt vrienden zijn geworden.

Ondertussen ken ik zelf al zeer veel van computers, barbecues, hogedrukreinigers, tv’s, stofzuigers, elektrische steps, … je snapt het wel… Hard werken dat moet soms wel gebeuren, maar er worden ook vaak leuke en ontspannende dingen gedaan. Zo worden we op regelmatige basis en op leuke manieren bedankt voor het harde werk. Ook is er ruimte voor ontspanning in onze ‘Champions League waardige’ zaalvoetbalploeg. Tijdens mijn loopbaan leerde ik voortdurend bij en kreeg ik ook de kans om door te groeien en andere functies uit te oefenen. Klantenservice, showroom, callcenter, magazijn, assemblage, … Momenteel werk ik reeds 4 jaar bij Alternate als student en elke keer dat ik ‘moet’ gaan werken doe ik dat met zeer veel plezier en goesting! Ik hoop hier nog een tijdje te mogen blijven, veel bij te leren, wat bijverdienen als student en als het even kan ook nog heel wat plezier te maken.

Categorieën: