Als fervente gamer was Alternate mij niet onbekend, integendeel zelfs. Na enkele jaren als klant zag ik een vacature passeren voor customer services agent met een passie voor pc’s en technologie. Zelfs al was ik nog niet afgestudeerd, ik kon het niet laten om toch te solliciteren voor de functie. Deze functie was niet 100% waar ik voor had gestudeerd, namelijk Communicatiemanagement en Media & Entertainment Business, maar werken bij een bedrijf als Alternate waarbij gaming en technologie in het DNA zitten is altijd al een droom geweest.

Helaas was het enige wat tussen mij en een sollicitatiegesprek stond de stage van zes weken die ik nog moest afleggen voor mijn opleiding. Maar hier is waar Alternate het verschil maakt met andere bedrijven. In plaats van gewoonweg verder te zoeken naar andere kandidaten, boden ze me aan om mijn stage bij hen te doen. Daarbovenop mocht ik zelf mijn takenpakket opstellen zodat ik zeker alles kon doen wat ik leuk vind en waarover ik wou bijleren.

Stagiair zijn bij Alternate is een fantastische ervaring. Je wordt niet gezien als nummer maar als volwaardig collega. Je wordt meteen opgenomen in de groep en je voelt je er direct thuis. Ook alle expertise wordt gedeeld op een heel erg duidelijke en constructieve manier zodat je als stagiair optimaal benut kan maken van het beperkt aantal weken stage.

De zes weken stage die ik moest verwezelijken waren zes enorm leuke, educatieve weken bij Alternate en ik ben dan ook enorm gelukkig dat ik de opportuniteit hiertoe gekregen heb. Ik zal die zes weken dan ook nooit vergeten!

Categorieën: